top of page
Zoeken

Expositie in het UMCG (18jul22 t/m 30sep22)

Een expositie. Het klinkt heel wat. Ik wil het ook niet overdrijven of opschepperig over doen. Het is geen kunstgalerie ofzo ;-).

Ik ben het UMCG erg dankbaar voor de mogelijkheid om mijn werk te exposeren. Het ophangen van de foto's samen met mijn vader op 18 juli maakte mij erg vrolijk.


Werken in een museum, dat leek mij wel wat. Op de basisschool kon je voor een klein bedrag mijn gevonden natuurschatten bekijken in een zelf opgericht natuurmuseum op de zolder van onze garage.

Met deze foto expositie heb ik 30 jaar later opnieuw een soort van natuurtentoonstelling. Deze keer is de entree gratis. Al zullen er vele patiënten langslopen die liever ergens anders hadden gelopen...


Hebben jullie wel eens van de fancy term 'Healing Environment' gehoord? Frisse lucht, groene planten, sprankelende kleuren en afbeeldingen van de natuur hebben een aantoonbaar rustgevend effect op bezoekers en patiënten van zorginstellingen. In juni 2022 heeft het UMCG twee groene wanden gekregen. Een muur van levende planten. Naar het initiatief van twee groenmedewerkers die ter bevordering van stressreductie meer groen van buiten, ook naar binnen wilden halen. Ze wonnen met hun idee de UMCG duurzaamheidsprijs 2021 en zo worden nu bezoekers en patiënten meer blootgesteld aan groen binnenin het ziekenhuis.


Van 18 juli t/m 30 september is er nog een stukje UMCG gang vergroend, namelijk de Langstraat (de dwarsstraat tegenover de kapper in de winkelstraat).

Ik vind het een mooi idee dat mijn natuurlijke beelden zouden kunnen helpen om gedachten te verzetten. Dat het zien van een foto van een dauwdruppel aan een groen grasje kijkers voor een kort moment in het hier en nu brengt. Net zoals de dauwdruppel in het grasveld dat ook voor mij deed op de dag dat ik de foto maakt

Dan is ook deze cirkel weer rond.


Wees welkom!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page