top of page
Zoeken

Certificaat Shinrin Yoku

Afgelopen zaterdag begon de dag vroeg en ik zat dromerig (slaperig...) te kijken naar de zonsopkomst vanuit het raam van de intercitytrein richting Utrecht. Ik was op weg naar de helaas..., laatste Shinrin Yoku opleidingsdag. Vanaf het station van Rhenen was nog een stukje lopen naar de top van Grebbeberg waar de groep elkaar zou ontmoeten. Inmiddels was ik helemaal wakker en ook de zon was nu sterk genoeg om door de mist te schijnen. Dit resulteerde in zonneharpen door het hele bos. Dat beloofde wat voor de dag.


Aan het einde van de middag mocht ik mijn Shinrin Yoku certificaat in ontvangst nemen.

Mijn persoonlijk verdiepingsproject tijdens deze opleiding was het Muzebos project. Waar ik een jaar lang elke week foto's nam in Mijn Muzebos en sensitief observeerde wat ik tegenkwam in het bos en in mijzelf. Dat resulteerde in veel inzichten.


Ik noem er een paar:

* Bewust aanwezig zijn kan het verschil maken. Het is iets simpels wat zo voor het grijpen ligt, maar we vaak vergeten in het moment, om te pakken. Hoe vaak word je wel niet meegezogen in de emoties van een ander. Hoe behoud en benut je de ruimte. * Verwondering geeft blijheid en creativiteit. * Er is altijd chaos in de wereld om ons heen. Dat zal ook altijd zo blijven.

Ik ben heel dankbaar voor alle inspirerende groepslessen en 1:1 coaching van Beitske Bouwman. Haar website is www.anaya.nl. Hierbij mijn review over Beitske en haar Anaya Shinrin Yoku opleiding:

Ingrid Leegte:
"De term Bosbaden trok mijn aandacht vanwege de mix van natuur en het gebruik van je zintuigen, tijdens het googelen kwam ik op den duur op de website van Beitske waar ik las dat je ook een jaaropleiding tot natuurgids kon volgen. Vaak denk ik ergens (te) lang over na, maar deze knoop was gauw doorgehakt en ik gaf mij op. De opleiding heeft mij veel gebracht! Shinrin Yoku heeft zoveel raakvlakken, van wellness tot ons welzijn en van de feiten uit de wetenschap tot het innerlijke weten van spiritualiteit. Beitske nodigt je op een hele fijne manier uit om die raakvlakken die jou inspireren te gaan bekijken en te onderzoeken om zo de bosbad gids te worden die jij vanbinnen bent. En misschien ga je aan het einde van de opleiding wel geen groepen leiden, je zult de natuur en jezelf in heel ander daglicht zien. Alleen daarom al kan ik je zeer aanraden om eens mee te gaan naar het bos met Beitske of de stap te nemen om de opleiding te volgen."

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page